4934 Irving Place
Pond, MO 63040

+1 (555) 456 3890
info@company.com

Sora kuvaSora kuva2hanski

”Sora”, tuttu rento ääni ja puhelimessa Hannu Soramäki. Hyvin moni Oulun alueen nykyisistä ja entisistä autosuunnistuksen harrastajista soitti aikoinaan nimenomaan Soralle, joko mennessään ensimmäistä kertaa harjoitusajoon tai myöhemmin kysyessään neuvoja kisan tekoon, maastotyöhön, kartanpiirtoon, sekä kyltitykseen.

Tuiran Teboil ja kahavia ryystävä Sora, jolle ilmoittauduttiin as-harkkariin. Se oli paikallisille autosuunnistajille jo legendaarinen kokemus. Meille autosuunnistajille jäi paljon hyviä muistoja sekä mielenkiintoisia tarinoita talvella pois nukkuneesta Hannu Soramäestä.

Sora oli vuosia Oulun alueen autosuunnistuksen toiminnan pääorganisaattori ja yhteyshenkilö. Sora toimi ratamestarina lukemattomissa harjoitusajoissa, kansallisissa kilpailuissa sekä arvokilpailussa. AL-Oulun osaston toiminnassa Sora oli vahvasti mukana hallituksessa ja kilpailuiden järjestäjänä monissa eri rooleissa. Sora oli tuttu näky ralleissa, karting- ja jokkis-kisoissa, toimien etuautona, järjestysmiehenä, lipunmyyjänä tai liikenteenohjaajana. AL-Oulun autosuunnistuskisat muistavat monet autosuunnistajat ympäri Suomen. Tervalenkki, Pakkaspyöritys, Yötön Yö sekä Soranajo. Myös rallisprint-kisoja järjestettiin Iinatin moottoriurheilukeskuksessa ja Alakylän soramontuilla.

Maastovalvojana Sora toimi Pohjois-Suomen lisäksi Pohjanmaalla ja Itä-Suomessa. A-luokan kilpailijana hänet nähtiin Etelä-Suomea myöten. Soran tietotaito oli käytössä myös AKK- Motorsportin AS-lajiryhmässä muutamia vuosia.

Autosuunnistusystävien kanssa Sora teki erilaisia rakennusprojekteja, rallimatkoja Neste-ralliin, kymmeniä kertoja Raksilan jäähalliin Kärppä-peleihin sekä Ruotsin liigaan Luulajaan. Autosuunnistusväen pikkujouluissa oli ohjelmassa usein Soran tekemä "virtuaali-AS". Autosuunnistus oli kasvanut Soran sisälle niin vahvaksi, että vapaa-ajan matkoillakin hän huomasi usein hyviä kyltin paikkoja ja suunnitteli tulevia kisoja. Hannu oli varsin nokkela ratamestari keksimään erilaisia ”jippoja” reiteilleen.

Nuorena miehenä Sora kilpaili hiihtosuunnistuksessa. Vanhempana hän penkkiurheili ainakin ampumahiihtoa ja jääkiekkoa.

Sora oli monelle hyvä ystävä, jonka takia on hienoa järjestää muistoajona kansallinen autosuunnistuskilpailu Soranajo 11.8.2018 Oulussa.

Pohjoisen autosuunnistajat

Autosuunnistus videot

RiiUA Syyseksytys 17.11.2018

Antti Nousiainen

AS-SM Kuusankosken Yöajo 2009

UFAKbilO

Klapitehtaan kierros AS SM 9.2.2019

Antti Nousiainen

2019 © autosuunnistus.fi. All Rights Reserved.