4934 Irving Place
Pond, MO 63040

+1 (555) 456 3890
info@company.com

Harjoitusajosarjan säännöt

Pohjanmaan autosuunnistuksen harjoitusajosarja vuonna 2017 koostuu yhdeksästä (9) harjoitusajosta.

Luokat: MA ja B (kokeneemmat), C (muutaman vuoden harrastaneet) sekä E (aloittelijat). E ja C luokan reitit ovat täysin siviiliautolla ajettavissa. (Huom! MA/B-luokkalaiset voivat toimia kuljettajana luokitustaan alemmissa luokissa, kunhan muistaa, että vierestä lukeminen on karhunpalvelus, eikä luokitustaan alemmassa luokassa ajamisesta jaeta sarjapisteitä. MA/B-luokkalaiset voi toimia kartanlukijana alemmissa luokissa, tällöin kumpikaan kilpailijaparista ei ole oikeutettu palkintoihin eikä sarjapisteisiin ja sijoittuu ajamassaan luokassa viimeiseksi).

Pistelasku cup-sääntöjen mukaan. 1. 60p. 2. 58p. 3. 57p. 4. 56p. 5. 55p. jne. Kuljettajan ja kartanlukijan pisteet lasketaan erikseen.
Sarjan päätteeksi palkitaan luokittain parhaiten (6/9) sarjassa menestyneet kuljettajat ja kartturit. MA/B-luokkia ei tarvitse palkita yksittäisessä harjoitusajokilpailussa.

Harjoitusajosarjassa noudatetaan autosuunnistuksen sääntökirjan 2017 sääntöjä. (Huom! GPS pohjaiset älypuhelin- ja tabletti sovellukset sallitaan pohjanmaan harjoitusajosarjassa. Lisäksi MA-, B- ja C-luokille on sallittua käyttää S-asemia MRT-asemien sijaan).

Harjoitusajojen karttamaksu on 20€ / autokunta. (Huom! Talvikisoissa aurauskuluista johtuen hinta saattaa olla 25-30 € / autokunta).
Sarja on avoin kaikille autosuunnistuksen harrastajille tai lajista kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellytä autourheiluseuran jäsenyyttä. Kartanlukijana voi toimia alle 18-vuotias eikä häneltä edellytetä ajo-oikeutta.
Harrastajat on oikeutettuja ajamaan koko sarja läpi siinä luokassa, missä ajoivat ensimmäisessä harjoitusajokilpailussa. Jokainen harrastaja osallistuu harjoitusajoihin omalla vastuullaan.

Sarjan nettisivut: autosuunnistus.fi/index.php/alue-2, josta löytyy harjoitusajojen lähtöpaikka, -aika, -tulokset ja yhteystiedot ilmoittautumista varten.
Ilmoittautuminen on mahdollista myös paikanpäällä.

Toivotamme kaikki lajista kiinnostuneet tervetulleiksi harjoitusajoihin.

Uusille harrastajille järjestetään tarvittaessa koulutusta.

 

Sarjan yhteyshenkilö ja pistelasku:
Vihtori Syynimaa 0505220161