4934 Irving Place
Pond, MO 63040

+1 (555) 456 3890
info@company.com

Harjoitusajosarjan säännöt

Pohjanmaan autosuunnistuksen harjoitusajosarja vuonna 2017 koostuu yhdeksästä (9) harjoitusajosta.

Luokat: MA ja B (kokeneemmat), C (muutaman vuoden harrastaneet) sekä E (aloittelijat). E ja C luokan reitit ovat täysin siviiliautolla ajettavissa. (Huom! MA/B-luokkalaiset voivat toimia kuljettajana luokitustaan alemmissa luokissa, kunhan muistaa, että vierestä lukeminen on karhunpalvelus, eikä luokitustaan alemmassa luokassa ajamisesta jaeta sarjapisteitä. MA/B-luokkalaiset voi toimia kartanlukijana alemmissa luokissa, tällöin kumpikaan kilpailijaparista ei ole oikeutettu palkintoihin eikä sarjapisteisiin ja sijoittuu ajamassaan luokassa viimeiseksi).

Pistelasku cup-sääntöjen mukaan. 1. 60p. 2. 58p. 3. 57p. 4. 56p. 5. 55p. jne. Kuljettajan ja kartanlukijan pisteet lasketaan erikseen.
Sarjan päätteeksi palkitaan parhaiten sarjassa menestyneet kuljettajat ja kartturit luokittain. Sarjapisteisiin lasketaan 2/3 osaa ajetuista kilpailuista. MA/B-luokkia ei tarvitse palkita yksittäisessä harjoitusajokilpailussa.

Harjoitusajosarjassa noudatetaan autosuunnistuksen sääntökirjan 2017 sääntöjä. (Huom! GPS pohjaiset älypuhelin- ja tabletti sovellukset sallitaan pohjanmaan harjoitusajosarjassa. Lisäksi MA-, B- ja C-luokille on sallittua käyttää S-asemia MRT-asemien sijaan).

Harjoitusajojen karttamaksu on 20€ / autokunta. (Huom! Talvikisoissa aurauskuluista johtuen hinta saattaa olla 25-30 € / autokunta).
Sarja on avoin kaikille autosuunnistuksen harrastajille tai lajista kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellytä autourheiluseuran jäsenyyttä. Kartanlukijana voi toimia alle 18-vuotias eikä häneltä edellytetä ajo-oikeutta.
Harrastajat on oikeutettuja ajamaan koko sarja läpi siinä luokassa, missä ajoivat ensimmäisessä harjoitusajokilpailussa. Jokainen harrastaja osallistuu harjoitusajoihin omalla vastuullaan.

Sarjan nettisivut: autosuunnistus.fi/index.php/alue-2, josta löytyy harjoitusajojen lähtöpaikka, -aika, -tulokset ja yhteystiedot ilmoittautumista varten.
Ilmoittautuminen on mahdollista myös paikanpäällä.

Toivotamme kaikki lajista kiinnostuneet tervetulleiksi harjoitusajoihin.

Uusille harrastajille järjestetään tarvittaessa koulutusta.

 

Sarjan yhteyshenkilö ja pistelasku:
Vihtori Syynimaa 0505220161

2024 © autosuunnistus.fi. All Rights Reserved.