4934 Irving Place
Pond, MO 63040

+1 (555) 456 3890
info@company.com

Alue 3:n autosuunnistuksen harjoitusajosarjan säännöt 2018

Alue 3:n autosuunnistuksen harjoitusajosarjan säännöt 2018

 

Alue 3:llä ajettava autosuunnistuksen harjoitusajosarja vuonna 2018 koostuu useasta harjoitusajosta, lukumäärä täydentyy vuoden aikana. Sarja päättyy viimeistään 31.10.2018. jonka jälkeen ajetut harjoitusajot eivät kuulu enää tähän sarjaan.
Luokat ovat; M, A, B, C, ja E. Järjestetään kaksi reittiä, vaikeampi, jonka ajavat MAB-luokat, ja helpompi, jonka ajavat CE-luokat. Helpompi reitti on ajettavissa siviiliautolla. E ja C-luokissa samat reitit, C-luokan kartat voi olla kuitenkin vaikeammat.

Harrastajat ovat oikeutettuja ajamaan koko sarja läpi siinä luokassa, missä ajoivat ensimmäisessä ajamassaan sarjan harjoitusajossa. Alemmassa luokassakin voi ajaa, mihin oma luokitus edellyttää, mutta pisteitä voi saada vain omassa tai ylemmässä luokassa. Mikäli osallistuu alemmassa luokassa kuin luokitus edellyttää, ei myöskään kilpailijan pari voi saada pisteitä siitä osakilpailusta. (Suosittelemme C-luokkalaisia, joilla on kilpa-auto ja kiinnostusta haastavimpiin reitteihin, ajamaan B-luokassa.)

Sarja on avoin kaikille autosuunnistuksen harrastajille, sarjapisteisiin lasketaan kaikki osallistujat. Osallistuminen ei edellytä autourheiluseuran jäsenyyttä.

Pistelasku SM-sääntöjen mukaan 1. 100p.  2. 96p.  3. 93p.  4. 91p.  5. 90p. jne.
Kuljettajan ja kartanlukijan pisteet lasketaan erikseen.

Sarjan lopputuloksiin lasketaan pisteet sen mukaan, minkä verran osakilpailuja kauden aikana järjestetään, seuraavan säännön mukaan: Osakilpailuja 4 tai vähemmän lasketaan kaikki mukaan, osakilpailuja 5-8 lasketaan -2 järjestetyt osakilpailut, osakilpailuja 9 tai enemmän lasketaan -3 järjestetyt osakilpailut.

Sarjassa luokkien parhaat kuljettajat ja kartanlukijat palkitaan viimeisen osakilpailun yhteydessä muistopalkinnoin. Järjestäjät saavat sarjapisteitä max kahdesta osakilpailusta, ensimmäisestä 100 pistettä ja toisesta 96 pistettä osakilpailusta. Pisteitä saavia järjestäjiä voi olla kaksi per osakilpailu.
Harjoitusajot ajetaan AKK:n 2018 as-säännöillä, näissä säännöissä mainituin poikkeuksin.
Harjoitusajojen karttamaksut määritellään jokaiseen harjoitusajoon erikseen, ne voisivat olla esim: MAB-luokilla 20-30€, CE-luokilla 10-20€.

Ilmoittautuminen sivustolla autosuunnistus.fi / alue 3 päättyy kaksi vuorokautta ennen harjoitusajoa. Ilmoittautuminen on mahdollista myös paikanpäällä, mutta järjestäjä voi ottaa 50% korotetun osallistumismaksun. Lähtöluettelo julkaistaan vuorokausi ennen harjoitusajoa. Sarjan sivut: autosuunnistus.fi , josta kaikki info aikanaan löytyy. Informaatiota löytyy lisäksi; autosuunnistus.net 

Osallistuminen sarjan harjoitusajoihin tapahtuu kunkin kilpailijan omalla vastuulla. Kilpailija on velvollinen ilmoittamaan harjoitusajon aikana aiheuttamistaan tai havaitsemistaan ympäristövahingoista kilpailun järjestäjille sekä osaltaan osallistumaan jo syntyneen vahingon rajoittamiseksi järjestäjän tai viranomaisten tarpeelliseksi katsomin toimenpitein. Järjestäjä varaa itselleen oikeuden muuttaa, siirtää, keskeyttää tai peruuttaa kilpailun olosuhteiden niin vaatiessa.
Varsinkin talvella keliolosuhteet otetaan huomioon, voidaanko harkkareita järjestää.

2018 © autosuunnistus.fi. All Rights Reserved.